Publicitātes attēls

2021. gada rudens semestrī Latvijas Universitātes Jūdaikas studiju centrs piedāvā divus C daļas studiju kursus par holokaustu Latvijā. Kursos paredzēts diskutēt gan par holokausta traģēdiju un ebreju kopienas vēsturi Latvijā, gan par sociālās atmiņas, mūsdienu komunikācijas vides un kultūras mijiedarbību.

Kurss “Holokausta atspoguļojums Latvijas kultūrā un sociālajā atmiņā, (Vēst1173)” šogad tiks docēts latviski, pamatā tiešsaistē, savukārt kurss “Media Representation, Ethics, Memory and the Holocaust (ComZ1065)” tiks docēts LU Sociālo zinātņu fakultātē angliski, pamatā klātienē.  Kursu ietvaros līdzās lekcijām un semināriem paredzēta arī ekskursija pa kādreizējo Rīgas ebreju geto teritoriju, viesošanās Latvijas Holokausta muzejos. Īpaša nodarbība plānota kopā ar Kārenu Frostigu, profesori no ASV, kura ieradīsies Rīgā pieredzes apmaiņas programmas ietvaros.

Kursu docēs Dr. sc. comm. Didzis Bērziņš, pasniedzējs un pētnieks Latvijas Universitātē un Daugavpils Universitātē, kurš doktora grādu ieguvis 2015. gadā, Latvijas Universitātē aizstāvot promocijas darbu “Sociālās atmiņas komunikācija un ētika: holokausta diskursi Latvijā (1945-2014)”. Iepazīties ar pilniem kursa aprakstie iespējams kursu katalogā.

Studiju kursi izstrādāti “The Conference on Jewish Material Claims Against Germany” projekta ietvaros un tiks docēti latviešu un angļu valodā. Laipni aicināts ikviens interesents!

Dalīties